22 december 20221,8 minuten

Openstelling Prinses Maximaweg, fietspad en extensief strand

Sinds de start van de bouw van Windpark Maasvlakte 2, half februari 2022, is het gebied afgesloten voor verkeer en bezoekers om de veiligheid te waarborgen. Nu de grootste werkzaamheden zijn afgerond, kunnen we het werkgebied van Windpark Maasvlakte 2 weer openstellen voor publiek. Voor recreanten was de afsluiting best vervelend, maar we bedanken hen voor hun begrip.

Open vanaf 22 december

Vanaf 22 december 2022 zijn de Prinses Maximaweg en het naastgelegen fietspad weer gewoon begaanbaar voor verkeer. Ook P5 en P6 en het extensieve strand zijn dan weer open voor bezoekers. Dus vissers, golfsurfers, zwemmers, wandelaars en fietsers zijn weer van harte welkom. Kiten (alle vormen) is helaas niet toegestaan op het extensieve strand. De mogelijkheden of dit in de toekomst wel veilig kan, worden onderzocht en door NKV besproken met de gemeente Rotterdam. Omdat het fietspad weer open is, stopt de fietspendel met rijden.

De Prinses Maximaweg en de parkeerplaatsen zijn weer open. Kitesurfen op het extensieve strand is helaas niet meer toegestaan.

Nog wel werkzaamheden

Het werk aan Windpark Maasvlakte 2 is nog niet helemaal klaar, maar de werkzaamheden veroorzaken geen gevaar meer voor verkeer of recreanten. Vandaar dat we het gebied weer kunnen openstellen. Wanneer er vanwege werk aan bijvoorbeeld een turbine nog wel afstand nodig is voor de veiligheid, zullen we een beperkt deel voor korte tijd afzetten. We werken nog aan de turbines op de dijk en af en toe zullen we ook nog werkzaamheden uitvoeren aan of bij de turbines op het strand.

Dicht bij de windturbines

Wanneer u op het strand komt, ziet u de 12 windturbines daar staan. Net wel of net niet in het water, afhankelijk van de getijden. Er staan geen hekken omheen; u mag gewoon dicht bij de turbines komen. Uiteraard is het niet toegestaan om de turbines te beklimmen en op het bordes proberen te komen.

De 10 windturbines op de dijk zijn wel afgezet met een hek. Het is niet toegestaan om dat hek te passeren.

Windmolens op het extensieve strand.

Deze molens staan deels op het strand en deels in het water.

Windmolen op strand
Een kijkje in het inkoopstation
Robin vogel radar Windpark Maasvlakte 2De vogelradar uitgelegd

Deel dit bericht!