20 januari 20233,1 minuten

Krijgt uw project een bijdrage uit ons fonds Windpark Maasvlakte 2?

Op de rand van de tweede Maasvlakte hebben Eneco en Rijkswaterstaat een innovatief windpark gebouwd: Windpark Maasvlakte 2. Dit windpark levert zoveel windenergie, dat het gehele Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat vanaf dit jaar volledig is voorzien van groene stroom, eerder dan gedacht.

Aandacht voor de omgeving

Om een impuls te geven aan de natuur, de leefbaarheid en de bedrijvigheid in de omgeving van het windpark, heeft Eneco het fonds Windpark Maasvlakte 2 opgericht. In drie rondes ondersteunen we projecten in de omgeving van het windpark. In de 1e ronde hebben we mooie projecten kunnen ondersteunen, in de 2e ronde kijken op dit moment wetenschappelijke organisaties naar maatregelen om vogelsterfte door windturbines te beperken. De 3e en laatste ronde gaat nu van start en richt zich opnieuw op de omgeving van het windpark. Ook uw project kan een bijdrage uit dit fonds aanvragen!

Dien uw project uiterlijk 31 maart in

We zoeken mensen of organisaties die een goed plan willen uitvoeren om de natuur, leefbaarheid en bedrijvigheid in de buurt van het windpark te helpen. Wilt u iets doen voor dieren of planten, heeft u een leuk plan voor fietsers, surfers, wandelaars of andere recreanten of dacht u juist aan een mooi project dat bedrijven in de buurt helpt om te verduurzamen? Dat kan allemaal, zo lang het binnen de spelregels past (onderaan dit artikel). Dien dus snel een aanvraag in voor een bijdrage uit het fonds. De initiatieven voor deze aanvraagronde kunt u insturen tot en met 31 maart 2023.

Projecten uit ronde 1

In 2022 hebben we in Ronde 1 mooie projecten uit de omgeving beloond met een bijdrage uit het fonds. Zo kon de webcam van Strandweer.nu op het gebouw van de Reddingsbrigade op de Maasvlakte worden vervangen. Daardoor kunnen bijvoorbeeld recreanten op locatie nu weer naar een prachtig helder beeld kijken van de (weers)omstandigheden op het Maasvlaktestrand!

De Reddingsbrigade Rockanje gaat met de bijdrage uit het fonds een reddingscombinatie aanschaffen. Deze combinatie van een elektrisch strandhulpverleningsvoertuig en een reddingswaterscooter kunnen zij goed gebruiken voor de veiligheid van recreanten aan de Haringvlietmonding.

Natuurvereniging Hollandse Delta gaat aan de slag om de Veldgentiaan in De Kleine Heveringen, onderdeel van natuurgebied Voornes Duin, terug te brengen. Daarvoor voeren zij een aantal specialistische beheermaatregelen in het gebied uit, die ervoor zorgen dat de Veldgentiaan kan terugkeren in het gebied. Een mooie stap om de biodiversiteit te herstellen.

Als uw plan goed in dit rijtje past, vul dan het aanmeldformulier in!

Webcam bij Reddingsbrigade

Nieuwe webcam Strandweer.nu

De webcam van Strandweer.nu aan het gebouw van de Reddingsbrigade op het Maasvlaktestrand is vervangen dankzij het omgevingsfonds.

Waar moet uw voorstel aan voldoen?

Zowel personen als organisaties kunnen een bijdrage uit het fonds aanvragen voor hun project. Een project moet betrekking hebben op een plek in de omgeving van het windpark of een groep mensen die daar regelmatig (ook) komt. Een aanvraag kan alleen worden gedaan met een volledig ingevuld aanvraagformulier. Dit formulier kunt u hier downloaden. Het project moet altijd in het algemeen belang zijn en niet in het belang van alleen de aanvrager. De aanvrager van een bijdrage is zelf verantwoordelijk voor het realiseren van zijn of haar project. De toegekende bijdrage wordt achteraf, na realisatie van het project, betaald.

De spelregels voor het aanvragen van een bijdrage uit het fonds Windpark Maasvlakte 2 zijn hier te vinden.

Download het aanvraagformulier
Download de spelregels

Meer informatie en contact

U kunt uw volledig ingevulde aanvraagformulier mailen naar: fm_windparkmaasvlakte2@eneco.com.
Wilt u meer informatie over Windpark Maasvlakte 2 of het fonds? Kijk dan op deze site en lees de spelregels. Heeft u nog vragen? Dan kunt u per e-mail contact opnemen met het projectteam van Windpark Maasvlakte 2.

Robin vogel radar Windpark Maasvlakte 2De vogelradar uitgelegd

Deel dit bericht!